19:00

Tjörns DFF

Referat: IK Rössö Uddevalla Lag 2 - Tjörns DFF

Ett revanchsuget Rössö mot ett TDFF som inte var riktigt på tå kunde bara sluta på ett sätt och det gjorde det.

Redan i andra minuten visade Rössö aggressivitet och stressade oss till ett misstag. Passningen som följde hamnade hos matchens lirare Nadira Muminovic som fri placerade in 1-0 till hemmalaget.

Några minuter senare kom Rössö i ett nytt anfall men inspelet från höger kunde rensas undan av Anna Ohlsson. Med 10 minuter spelade kommer vi i ett fint anfall där Kamilla Sundberg spelar ut till Maya Canery som tar sig förbi backen men skottet går över ribban.
Rössö skapar en hörna och den slås lågt in mot straffområdesgränsen men direktskottet går strax utanför.

Så långt en relativt jämn match med chanser åt båda håll och i 20 minuten är det Mikaela Jellstams tur att spela till Maya som är nära att dribbla bort målvakten men ingen kvittering där. Istället för kvittering ser vi en ny boll på djupet från Rössö, vi får halvträff på bollen som blir till ett nytt friläge för Nadira som placerar in 2-0. Tre minuter senare bryts ett uppspel från oss igen och ett motlägg senare är det friläge på nytt och Nadira rullar in 3-0.
I halvlekens sista spelminut dribblar sig samma spelare fri igen och 4-0 är ett faktum.
En mycket tung halvlek för oss där vi tappar boll i farliga lägen och vårt lags försvarsspel inte är på topp.

Andra halvlek genomför vi på ett bättre sätt även om starten var snarlik den första. Två bra chanser emot men vid båda tillfällena lyckas Li Gollungberg i målet rädda. Vi ligger närmre i försvarsspelet i andra och de chanser som skapas leder oftast till skott som Li kan rädda.

Med 20-talet minuter spelade skapas två hörnor som resulterar i mål. Den första räddar Li i första läget men bollen dimper ner till Ebba Fors som lyfter in 5-0. Några minuter senare blir det hörna igen och den går mot bortre delen av målområdet där Nadira möter på volley och bollen sitter stenhårt i nät till 6-0.
Med ca kvarten kvar kommer reduceringen och det är Sara Ohlsson som slår en frispark som går in strax under ribban till 6-1.

Det är bara att glömma denna matchen och gå vidare. Vi kom inte upp i den nivå vi spelat hittills och det kunde Rössö utnyttja på ett kliniskt sätt. Sist men inte minst måste Nadira Muminovic få ett omnämnande. 5 mål i en och samma match är det inte ofta någon gör men det lyckades denna snart 15 år unga tjej göra. Bara att lyfta på hatten för den prestationen, synd att den kom mot oss bara.

På söndag tar vi nya tag i division 4 då vi tar emot Rabbalshede på Ekåsvallen, kl 16.00, välkomna!